Ervaar je innerlijke kind

Feldenkrais miniworkshop met Liesbet De Kock

Het begrip 'innerlijk kind' staat voor oude onverwerkte ervaringen uit de kindertijd, toen we nog totaal afhankelijk waren van onze opvoeders. Die onverwerkte ervaringen hebben zich gaandeweg als spanningen vastgezet in lichaam, geest en daarmee ook in gedrag. Feldenkrais ontwierp een aantal intrigerende lessen, die de aandacht richten op de ontwikkeling van baby’s. Deze workshop is een rustige en ongewone ontdekkingsreis om je “innerlijke kind” te voelen en te ervaren.
Feldenkrais-lessen verkennen en verleggen je grenzen van bewegen en verminderen spierspanning, stress, angst,… verbeteren soepelheid, concentratie vermogen,efficiëntie van bewegen, het vinden van harmonie en genezing,… Kortom je levenskwaliteit neemt toe.

“Movement is life. Life is a process. Improve the quality of the process and you improve the quality of life itself.”

Lessen in groepsverband :
Methode:
De groep wordt via eenvoudige bewegingsreeksen verbaal geleid naar het bewust worden van vaste bewegingspatronen en blokkades bij jezelf.
Dit gebeurt liggend op de grond om de inspanningen te minimaliseren, zodat je beter kan waarnemen”hoe” je beweegt.
Door de flexibiliteit en intelligentie van het zenuwstelsel en zijn mogelijkheid om op elke situatie een nieuw en creatief antwoord te geven ontstaan nieuwe mogelijkheden tot bewegen. Ieder op zijn eigen manier en met respect voor zijn eigen mogelijkheden.